My problem is very serious

Lupanje motora nam uvek govori da je vreme za servis. Medjutim nekada postoji I škripucanje, krckanje I zveckanje koje možemo da proverimo sami odakle vodi poreklo.

Ukoliko lupkanje u automobilu postoji I ne znamo odakle je,pregledajte sve , proverite mesta gde ostavljate stvari po vratima I sedištima.

Nakon provere sami možete da uradite neke preglede, pogotavo ako je Vaš automobil stariji I nema garanciju, ukoliko je pod garancijom ne radite sami ništa bez pregleda stručnog lica u servisu.

Saveti su sledeći

1.Pre svega potrebno je da imate dobar sluh , zvukovi kao procena su za stručna lica. Ipak ukoliko je zvuk iz kabine uz  jeftin alat možetei sami da proverite ,potrebno je I naravno malo veštine.

2. Kvaka (šarka) – pri kočenju može da se čuje, jer se kućište brave pomera I sa njim I šarke, koje često mogu da puknu. Zato prvo očistite šarke sredstvom I namažite mašću. Možete čak i da oblepite izolir traku.

3. Kaseta – dešava se da poklopac lupa u toku zatvaranja kao I u vožnji. Postoji previše mesta I dolazi do udaranja u okvir. Možete rešiti uz pomoć gumenih graničnika, odvrnete graničnike I tako se vrata mogu čvrsto zatvoriti. Ako kasetu ne možete da zatvorite zato što je pukla bravica , zalepite čičak traku na sama vratanca.

4. Škripanje sedišta u toku vožnje u krivini, uzrok je ram sedišta koje možete nakon čišćenja namazati mašću.

5. Plastični dodaci – dovode do škripanja plastičnih delova koji se dodiruju na spojevima.

Rešenje je da stavite providni silikon I tako sačuvate gumene delove, jedno od rešenja je I da zalepite flic na spojku koja škripi.

6. Žice i kablovi mogu da prouzrokuju lupkanje ukoliko su labavi, možete sprečiti obmotavanjem sa trakom.

7. Zadnja klupa – često prilikom prelaska preko rupa dolazi do lupkanja, razlog je što ima previše mesta.

8. Vratanca – takodje mogu da preko neravnina stvaraju čudan zvuk, pogotavo ukoliko imaju previše mesta tj ukoliko je prevelik zazor. Kao rešenje možete da zalepite samolepljivu traku.

9. Plastične obloge uglavnom stvaraju zvukove zato što nisu dodatno osigurane. Možete rešiti tako što ćete ih učvrstiti sa pur penom.

10. Naslon za ruku – unutar naslona imaju plastični delovi koji krckaju pod teretom.