Koliko obraćate pažnju na zvuk brisača. Metlice vetrobrana su važne zbog vidljivosti i moraju se redovno menjati, pogotavo kod zime. Proverite da li postoje oštećenja.

Vek trajanja uglovnom je oko 12meseci, naravno u zavisnosti od uslova u kojima rade.

Najbolje je da ih menjate na svakih šest meseci. Na ubrzanu potrošnju brisača utiču svetlo, vrućina, gasovi, prljavština.

Ono što možete da uradite kako biste sačuvali Vaše brisače jeste da uklonite u zimskom periodu sneg I led sa stakla, jer ukoliko za čišćenje koristite samo brisače jako brzo ćete ih uništiti.

Ukoliko sneg gurate sa stakla uz pomoć brisača možete doći u situaciju da savijete metlice. Ukoliko postoji oštećenje metlica ne mogu držati pritisak ravnomerno , I zato dolazi do loše vidljivosti.

Takodje Vam savetujemo da podignete brisače od vetrobranskog stakla, da ne bi došlo do smrzavanja.

Čim primetite oštećenje brisača  ili da su bučni, ili da ne čiste zamenite ih. Kada postoji  prljanje , razmazivanje ili skakanje oštrica stakla znak je da je potrebna zamena brisača.

Vi uvek možete da uradite proveru brisača kao deo svakodnevne rutine održavanja. Prvo morate da čistite staklo I nikako ne koristie brisače na suvom vetrobranskom staklu. Jako male količine prljavštine mogu izazvati oštećenje.

Kako biste predupredili oštećenja brisača možete da polirate stakla, sklonite prljavštinu tako što ćete mekonu krpu natopiti tečnošću za poliranje.

Kao opcija je da kao zaštitu možete koristiti WD koji ćete naprskati na osovinu brisača. Tako ćete sprečiti rđanje I moćićete da držite čvršće brisače.

Kada isključujete svetlo uvek prvo ugasite brisače, I zadnji brisač.