Bezbedna i sigurna vožnja imperativ je upravljanja automobilom, kao i prilikom boravka u vozilu kada se osobe ne nalaze za volanom, što su ključni faktori odgovornosti svih učesnika u saobračaju. Da bi svako kretanje u motornom prevoznom sredstvu bilo sa osećajem sigurnosti i olakšanja, važno je da bude obezbeđena polisa za kasko osiguranje vozila.

Od vozača se očekuje uvek odgovoran i ozbiljan pristup u saobraćaju, kao i poštovanje svih pravila i definisanih propisa, kako ne bi došlo do neočekivanih i neželjenih okolnosti. Kasko osiguranje vozila danas je važan spektar usluga koji štiti sopstveno vozilo u slučaju nezgode, udesa i pojave oštećenja kako pričinjenih licima, tako i na prevoznim sredstvima, zbog čega je potrebno kupiti polisu uz saradnju sa osiguravajućom kućom.

Uz kasko osiguranje obezbeđuje se nadoknada iznenadnih troškova

Saobraćajne nezgode dešavaju se nažalost svakodnevno, i često su rezultat neprikladnog stanja na putevima usled padavina, ali i nedostatka pažnje i koncentracije samih vozača. Takve situacije ne mogu se predvideti, nameću veliku dozu stresa i nelagodnosti, kao i brige, ali kasko osiguranje može učiniti posledice manje primetnim i finansijski značajnim. U tom pogledu, kasko osiguranje obezbeđuje efikasnu nadoknadu nastalih troškova na sopstvenom vozilu, koje je prouzrokovao vozač ili drugi učesnik u saobraćaju prilikom parkiranja ili kretanja na kolovozu.

Ne prepoznaje pravilo krivice, što znači da će troškovi biti pokriveni od strane osiguravajuće kuće u nivou definisane sume i na osnovu procenjenih troškova na sopstvenom vozilu, čak i kada je izazvalo samu nezgodu. Takođe, uz minimalnu uplatu premije osiguranja određuje se osigurana suma i isplaćuju svi nastali troškovi u skladu sa procenom direktno na terenu, pa se vozilo brzo vraća u stanje za korišćenje bez briga i problema.

Efikasna procedura koja pruža sigurnost i podršku u svakom trenutku

Usluga kao što je kasko osiguranje pruža se od strane profesionalnih kompanija i agencija, koje na osnovu specijalizovanosti i profesionalizma izlaze u susret svim potrebama klijenata. Na taj način, kasko osiguranje štiti sve učesnike u saobraćaju, a pre svega sopstveno vozilo koje je pretrpelo štetu, čak i u situacijama kada je vozač izazvao nezgodu. Za razliku od autoodgovornosti koja nadoknađuje štetu nedužnim učesnicima u udesu, kasko osiguranje se ne zasniva na pravilu krivice i procedura je identična za svako stanje i karakteristiku nezgode.

U zavisnosti od vrsta, kasko osiguranje može da obuhvati samo vozilo i štetu usled vožnje ili prilikom parkiranja, kao i dopunske pakete za druge vrste zaštite i pokrića rizika. Konkretno, dodatne usluge koje se ugovaraju odnose se na zaštitu od otuđivanja, određenih pojava u prirodi, zatim sigurnost opreme automobila, nadoknadu troškova vuče, zamene za rentirano vozilo i mnogo toga drugog. Na osnovu sklopljenog ugovora sa osiguravajućom kompanijom definišu se važni elementi i dobija polisa kao potvrda definisanog posla i pokrića rizika u određenom vremenskom periodu. Kasko osiguranje predstavlja važan spektar usluga koje pružaju renomirane kompanije u ovoj oblasti, u cilju pokrića što većeg broja rizika i obezbeđivanje potrebne podrške klijentima u teškim situacijama. Saobraćajne nezgode su često izvan kontrole i uticaja pojedinačnih vozača, ali prekršaji potiču od učesnika u saobraćaju, zbog čega je od velikog značaja ugovoriti osiguranje koje će nadoknaditi eventualne troškove.