Postoje stariji modeli automobila kojima I dan danas ,,ništa ne fali’’ , sa druge strane postoje modeli koji su često kod majstora.

Danas ćemo Vam izneti mišljenje o modelima koji su pokazali izvestne probleme u toku prve tri godine.

U anketiranju je učestvovalo oko 14.000 vlasnika, I anketa je pokazala da je kod trećine vlasnika automobil pokazao barem jednu grešku u prve tri godine. Anketirani su imali 14 grupa u okviru kojhi su mogli da izaberu iz koje oblasti je greška. Takodje anketa je sadržala I koliko je vremena bilo potrebno da se problem otkloni I koliko košta.

25.Volksvagen Polo  2009-2017

Najčešća greška koja se pojavljuje kod ovog modela je povezana sa električnim sistemom, I to najveći deo je vezan za klima uredjaj. Kao problemi javljali su se izazovi sa zadnjom kamerom.

24. Mercedes-Benz GLA

Većina problema se reši brzo I ne iziskuje velike troškove.

23. Mazda3 (2009 – 2013.)

Dosta modela je imalo neku vrstu greške, elektrika motora I sistem upravljanja je čest problem. Oko polovina automobila je provelo više od dana u servisu.

22. Volkswagen CC dizel (2012 – 2016.)

Oko 40% vlasnika je prijavilo neki problem, uglavno je upitanju električni sistem, većina popravljenih automobila je bila više od sedam dana u servisu.

21. Citroen C4 Picasso/Grand C4 Picasso

Problemi sa elektrikom su dosta su uticali na mišljenje koje su formirali na vlasnike C4 Picassa i Grand C4 Picassa. 37 odsto automobila ima dosta problema. Uglavnom su vezani sa elektriku motora. 

20. Seat Ateca

Još jedan model čiji su problemi vezani za motor kao i kod prethodnih modela. Zadnja kamera i automatsko otvaranje zadnjih vrata takodje stvaraju probleme. Medjutim važno je da istaknemo gotovo su svi bili popravljeni bez dodatnih troškova.

19. Range Rover dizel

Iako luksuzan model prijavljivali su vlasnici I na ovom ljubimcu.  Elektronika je izazivala probleme, medjutim bilo je problema sa karoserijom I trim enterijera.

18. Volvo V40

Polovina automobil je pokazalo neku grešku, većina je bila vezana za motor I izduvni sistem. Popravke su bile jeftine I nisu bile duže od jednog dana.

17. Nissan Juke benzin

Oko trećina modela je pokazala neki problem, greške su bile na motoru I elektrici.

16. Land Rover Discovery dizel (2004-2017.)

Jedan robusan model , koji se nije pokazao kao pouzdan, postoje razno razni problemi ali većina se odnosila na karoseriju. Većina je mogla da se vozi i popravljena je u okviru garancije.

15. Mazda2

Nisu pouzdani modeli poput drugih Japanaca. Dosta prijava je postojalo na klima uredjaje, kao i sa sistemom za napajanje.

14. Tesla Model S

Još jedna nepouzdana mušterija, sa greškom u karoseriji I elektromotoru.

13. Range Rover Evoque

Model koji ukazuje na problem sa karoserijom I trimom enterijera. Većina vozila je popravljena u okviru garantnog roka, nije bilo dodatnih troškova za vlasnike.

 12.  Nissan Note

36% modela ima neku grešku, problematični su motor I elektrosistem.

11. Nissan Pulsar

Model koji isto pokazuje odsustvo kvaliteta I to pre svega na elektrosistemu.

10. Mercedes-Benz B klase

Čak 35 odsto vlasnika je ukazalo na neku grešku. Oblasti u kojima su se greške javljale su motor I kvačilo.

9. Mercedes-Benz E klase

Dešavalo se da ovaj skupi model ipak ne pokaže savršenstvo koje vlasnici očekuju. Čak 24% modela je pokazalo neki problem. Problemi su povezani sa trim enterijerom i motornom sistemu.

8. Nissan Qashqai dizel

Verovali ili ne čak 49% posto ovih modela pokazuje neki problem, I u njih su uključeni navigacija, zabavni sistem I klima uredjaj.

7. Land Rover Discovery Sport dizel

Čak 40% ovih modela prijavilo je neke greške, na elektrici motornoj, kao I nemotornoj.

6. Jeep Renegade

Ovaj robusni model takodje ima često prijavljene greške , i to čak 43% modela ima neku grešku. Uglavnom su greške povezane sa motorom I kočnicama. Neki od automobila su na popravci proveli više od nedelju dana.

5. Jaguar XE

Iako nam je žao što se ovaj model vako pokazao, statistika od čak 44% modela sa greškom odavno nije viđena. Prijavljivane su greške na motoru, ubrizgavanju goriva I ogibljenju. Dobra stvar je da su popravke završene jako brzo.

4. Fiat 500X

Iako su brze popravke ipak se pojavljuju I to uglavnom su upitanju popravke karoserije I elektrike.

3. Nissan Qashqai benzin

Ova marka definitivno ima izvestnih problema sa kvalitetom. Problem sa akumulatorom, karoserijom I elektrikom je čest na listi. Mada nije sve tako loše, popravke su uglavnom bez dodatatnih trošova I završene za manje od nedelju dana.

2. Volvo XC90

Ovaj skupi ljubimac je čak u 53% slučajeva pokazao neku grešku sa električnim sistemom i softverom. Većina popravki je ipak uradjena pod garancijom.

1.Range Rover Sport dizel I pobednik u broju prijavljenih grešaka sa čak 60% prijvljenih problema sa širokim rasponom oblasti, najčešće su upitanju menjača kutija I pogonski sistem