Rally dva jezera u Severnoj Makedoniji

0
177
Rally dva jezera Severna Makedonija
Foto: www.plumrace.com

Tuzno i jadno. Očigledno je u SAKSS-u doslo do podele interesnih zona. Zamislite kakva je to suluda ideja, da se jedini inostrani Rally koji će se bodovati za šampionat Srbije , po prvi put organizuje i vozi u Severnioj Makedoniji.

Takmičari nisu krivi. Rukovodstvo SAKSS-a, na insistiranje poznatog lobiste u automobilizmu, bivšeg šampiona Čedomira Brkića, uvrstava ovaj Rally u naš šampionat, iako do sada rally takmičenja nikada nisu organizovana u Severnoj Makedoniji.

Naravno interesi su važniji od sporta pa se na ovom “značajnom medjunarodnom rally takmicenju”, na startu pojavilo devet naših i četiri severnomakedonske posade.

Tužno da tužnije ne može biti. Za novac koji su potrošili takmičari i njihove ekipe mogli su nastupiti na dva nasa rally takmičenja.

Naravno pojedini nisu mogli da izdrže to opterećenje pa nisu ni otišli. Takmičenje se, zbog malog broja učesnika,  nije bodovalo sa punim brojem bodova.

Na kraju ove odiseje moramo ipak spomenuti rezultate, jer su takmičari to pošteno zasluzili.

Prvi u generalnom plasmanu bili su: Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić u automobilu Pezo 208 R2, drugo mesto pripalo je posadi Goran Rabasović -Milan Janić u Citroenu C2 R2, dok su treći bili Zeljko Milutinovic i Uros Lukić u Renou Clio.

Favoriti takmičenja Vladica Rabrenović i Ana Golić imali su gumi defekt na drugom specijalnom ispitu. Zbog kratkoće takmičenja Vladica nije previse forsirao, već je iskusno dovezao svoj Reno Clio R3 do cilja i završio na šestom mestu.

Naravno jedino su profitirali organizatori i pojedini nasi funkcioneri, pošto su u Severnoj Makedoniji u deficitu sa njima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here