Novi Mercedes Actros 2019

0
269
Mercedes Actros 2019
Foto: https://www.mercedes-benz.com

Novi Actros je značajno poboljšan u pogledu sigurnosti i udobnosti i naglašava njegovu pionirsku poziciju u tom pogledu. Najvažnija i najspektakularnija novost je novi Active Drive Assist.

Za razliku od sistema koji rade samo u određenom rasponu brzina, Active Drive Assist prvi put vozaču omogućava pristup poluautomatskoj vožnji pri svim brzinama u serijskom kamionu.

Nove karakteristike uključuju aktivnu bočnu kontrolu i kombinaciju uzdužne i bočne kontrole na svim rasponima brzina kombinovanjem informacija o radaru i kameri.

Dokazana tehnologija sad još poboljšana

Active Drive Assist se zasniva na dokazanom sistemu za pomoć pri kontroli blizine sa stop-and-go funkcijom, kao i na asistenciji za vođenje na putu. Active Drive Assist koči kamion ako se previše približi vozilu koje se vozi napred i ubrzava dok se ne postigne podešena brzina. Ona takođe aktivno drži vozilo u traci.

Ako vozilo nenamerno napušta svoju traku, aktivira se Active Drive Assist i nezavisno usmerava vozilo nazad u svoju traku. Udaljenost od vozila ispred i položaja vozila u njegovoj traci može se podesiti u više faza pomoću menija za pomoć pri vožnji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here