Kako postići što bolju cenu prilikom otkupa automobila

0
8
Otkup automobila Beograd

U ovom tekstu možete pročitati savete za što bolji otkup polovnih automobila ili havarisanih vozila. Kako pripremiti vozilo za prodaju.

Da bi vaš automobil bio što atraktivniji za prodaju i dobio što veću cenu koristite ove smernice:

  1. Započnite sa temeljitim čišćenjem spoljašnosti automobila. Operite automobil spolja ukoliko imate mogućnosti i da ga ispolirate bilo bi dobro. Skinite sve nalepnice koje ste imali na vozilu. Na staklima, branicima itd. Jelkice, privezke sve dodatke koje ste godinama postavljali.
  2. Uklonite sav nered u unutrašnjosti i prtljažniku vozila, usisajte i obrišite sve unutrašnje površine i očistite sve prozore. Za 4000 din možete oprati nebi, sav štof na sedištima. Ukoliko se očekuje veća otkupna cena ovo nije veliki trošak.
  3. Zamenite pregorele sijalice ili pregorele osigurače i dolijte sve tečnosti (kočionu tečnost, vodu u hladnjak ).
  4. Isporirajte farove – cena 1000 din po faru.
  5. Nabavite izveštaj o istoriji vozila koji ćete predstaviti potencijalnim kupcima; ovo pruža kredibilitet i gradi poverenje. AMSS ima centar za procenu vozila te može da ustanovi originalnu kilometražu i da utvrdi da nije bilo havarija. Ova potvrda može da vam bude veoma korisna prilikom prodaje. 
  6. Mnogi kupci će želeti da vaš automobil pregleda mehaničar po njihovom izboru. Možda ćete želeti da vaš mehaničar pregleda automobil pre postavljanja oglasa kako bi izbegao potencijalna iznenađenja u toku prodaje.
  7. Raspitajte se o ceni vašeg automobila na sajtu polovniautomobili.com kako bi stekli realnu predstavu o vrednosti vašeg vozila.
  8. Neka vam se gume sijaju.
  9. Ako pravite fotografije za postavljanje na nekom od sajtova vodite računa u kakvom okruženju to činite. Sklonite druge automobile iz kadra, ne pokazujte članove porodice ili kućne ljubimce,  i izbegavajte bilo koje drugo smeće oko kola koje bi moglo pokvariti vašu fotografiju. 

3 načina da prodate svoje vozilo

Prvi način je da probate da prodate auto privatnim licima ukoliko vam je auto u voznom stanju i može postići neku realnu cenu. U tom slučaju dobijate najviše novca za svoje vozilo.

Druga opcija je da pozovete neki od oglasa za otkup automobila i probate da dobijete što veću cenu. Jedan od otkupljivača koji plaća više od drugih je sajt otkup-kola.rs

Otkup automobila kod mehanicara
Hands of female mechanic using laptop in repair garage

Treća opcija je da pozovete auto otpad i ponudite im da otkupe vaše vozilo. Ovu situaciju koristite samo ukoliko vaše vozilo nije u voznom stanju jer ćete dobiti najmanju moguću cenu.

Veština pregovaranja

Kada formirate cenu uvek je podignite za 40-50% od cene koju planirate da dobijete kako bi ostavili prostora za cenkanje.

Što manje odgovarajte na mejlove ili preko telefona ne govorite koja je cena. 

Recite im da ste fleksibilni u ceni, ali voleli biste da prvo pogledaju vaš automobil.“

Kupci koji izgleda samo brinu o ceni mogu biti veletrgovci koji pokušavaju da dobiju najnižu moguću cenu.

Nadamo se da smo vam pomolgi sa par saveta kako da povećate vašu otkupnu cenu automobila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here