Izjava posle trke na Mudjelu

0
307
Trka una Mudjelu

Prvo da se zahvalim svima vama koji ste me podrzavali i bodrili ovaj trkacki vikend. Po zavrsetku trke na moj mobilni je stiglo bezbroj cestitki I jos jednom hvala svima vama.

Sam pocetak trkackog vikenda nije poceo bas sjajno. Ovaj put je Duell race spojio saradnju sa Ghinzani Arca Motorsport timom, samim tim i kompletan auto. Nov setup automobile za mene. Slobodni trening sam iskoristijo da se sto bolje upoznam sa novim setup-om.

Zvanicne kvalifikacije su ponovo postale malerozne jer mi je na prvom izlasku pukla prednja leva guma, po zameni gume izasao sam ponovo na stazu ali u najbrzem krugu sam
imao guzvu ispred sebe, a vec u narednom krugu je bio safety car na stazi do kraja kvalifikacija zbog izletanja Bashar Mardini-ja.

Nisam imao priliku za pravi brzi krug, nazalost iste sam zavrsio kao 19. Tokom noci sam radio sa inzinjerom i ovog puta mi je kolega Simone Jakvinta, koji je inace pobednik u obe trke ovog vikenda, dosta pomogao kako bi se sto bolje upoznao sa setapom auta.

Subotnja trka

Subotnju trku sam startovao sa 17. Mesta, dva ucesnika ispred mene su dobili kaznu. Na samom pocetku trke odlicno sam startovao i vec u prvom krugu sam dosao do 12 mesta, na polovini trke, primetio sam da je auto postao slabije upravljiv, slomio sam prednji spojler, a ujedno su i gume pocele da se pregrejavaju.

To je znacilo da je tempo morao da se spusti na nekih 90 procenata, iza mene odmah se stvorila kolona pa sam u samom finisu trke podigao tempo kako bih odbranio pozicuju. U poslednjim krugovima trke sam ponovo uspeo da se odvojim od kolone ali moj tempo je takodje pratio i Moritz Sager od kojeg sam uspeo da sacuvam 10. mesto kraja same trke.

Nedeljna trka

Nedeljnu trku sam startovao sa 9 pozicije. Ispred mene je bio Patrick Kujala. Startovao sam jako dobro i obisao par automobila u prvom krugu, ali odmah je doslo do incidenta gde je morao safety car da reaguje.

Nakon dva kruga je izasao sa staze I trka se nastavila. Borba se nastavila… Tokom trke sam uspeo da predjem jos par takmicara, ali najzanimljivija borba je bila sa kolegom Stefano Monaco koja je trajala zadnjih par krugova…

Veliki pritisak je vrsio na mene, ali nije uspeo da me predje. Ovim trkackim vikendom sam jako zadovoljan, a koliko vec sutra pocinju lagane pripreme za sledecu trku na stazi
Vallelunga, koja se vozi u Septembru, nakon letnje pauze… I jos jednom hvala svima na velikoj podrsci, a pogotovo Porsche porodici koja mi je priredila odlicnu rodjendansku zabavu!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here