Autoslalom Zlatibor – „Glavom do cilja 2019“ vozi se 8. juna

0
283
Auto Slalom Zlatibor

Predstojećeg vikenda na Zlatiboru održava se drugi po redu autoslalom „Glavom do cilja – Zlatibor 2019“, a u organizaciji Automobilskog sportskog udruženja „Zlatibor“.

Program takmičenja zakazan je za subotu 08. juna, a staza na kojoj se trka održava nalazi se nadomak magistralnog puta, na kružnom toku na skretanju za ovo poznato turističko mesto, koje pripada opštini Čajetina.

Već sada vlada ogromno interesovanje za ovu trku, videćemo i mnoge debitante, a sa pravom možemo očekivati da će biti nadmašen broj učesnika od prošle godine.

Takmičenje se boduje za Nacionalni i Otvoreni šampionat Srbije u disciplini autoslalom, kao i Kup Fića. Rok za prijave je u toku, a nezvanično saznajemo da možemo očekivati i mnoge goste iz regiona, uprkos tome da se trka ne boduje za neki međunarodni šampionat.

Verifikacija i tehnički prijem zakazani su od 07.00 sati do 09.30. Prvi trening trebalo bi da počne u 10.45 koji je slobodan, a odmah zatim i drugi u 11.30 koji je zvaničan i na kome će se meriti vreme. Nakon kratke pauze start prve trke ja zakazan za 13.15, druge u 14.15 i treće u 15.15 časova, od kojih će se dve uzimati za nabolji plasman po pravilniku discipline.
 
Ceremonija dodele priznanja biće upriličena na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 18.00 sati, a organizator je za najbrže obezbedio i vredne nagrade.

Staza „Potoci“ na kojoj se vozi je duga 980 metara, širine 5 metara na najužem delu i sačinjena je od 5 duplihkapija, 25 čunjeva u 3 slaloma i jedne šikane, sa tri prepreke.
  Od strane organizatora ASU „Zlatibor“ prenosimo svim učesnicima dobrodošlicu.

Prošle godine oni su se pokazali kao dobri domaćini, a verujemo da će ove godine biti opet na visini zadatka i opravdati očekivanja, a do sada su uložili veliki napor da takmičari imaju što bolji ugođaj na takmičenju, a da sama trka prođe besprekorno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here